Duyurular

LÜTFEN DİKKAT !

TÜM ÜYELERİMİZİN ÜYE AİDATLARINI HER AYIN 2'SİNDE  MESAİ BİTİMİNE KADAR ÖDEMELERİ GEREKMEKTEDİR.

HESAP ADI  : SINIRLI SORUMLU SAMİKOP SAKARYA MOBİLYA

İMALATÇILARI KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPI KOOPERATİFİ

IBAN NO     : TR94 0020 5000 0948 5451 3000 01 

HESAP NO   : 94854513-1

BANKA ADI  : KUVEYTTÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ŞUBE ADI    : SAKARYA BOSNA CADDESİ ŞUBESİ

ŞUBE KODU : 337


Sakarya Hava Durumu
Etkinlik Takvimi
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 35,1065   35,1697
EURO 36,5473   36,6132
       
Özlü Sözler
Anket
 
Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.
 
  
İŞLETME FAKÜLTESİ VE SATSO İŞBİRLİĞİ İLE ULUSLARARASI PAZAR AÇILIMI
 
 

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi ve SATSO işbirliği ile Afrika ve Orta Asya Mobilya Pazarına yönelik seminer düzenledi.

SAÜ Personel Lokalinde gerçekleştirilen seminere İşletme Fakültesi Dekanı ve İşletme Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, SATSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem Gün, İşletme Fakültesi dekan yardımcıları, Uluslararası Ticaret Bölümü öğretim üyeleri ve SATSO 26. Meslek Komitesi üyeleri ile Sakarya Mobilya İmalatçıları Küçük Sanayi Yapı Kooperatifi’ne (SAMİKOP) bağlı mobilya imalatçıları katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İşletme Fakültesi Dekanı ve İşletme Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, fakültelerinin iş dünyası ile tam entegrasyon vizyonu ile çalışmalarına devam ettiğini belirterek, seminere destek veren İşletme Fakültesi Danışma Kurulu üyeleri SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ’a, SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş’e, 26. Meslek Komitesi ve SAMİKOP adına Lütfi Sunman’a teşekkür etti.

Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Tunahan ise, bölüm olarak gerçekleştirdikleri projeler ve raporları tanıtarak, bölüm olarak Sakarya’da ihracat yapmak isteyen firmalara destek konusunda hazır olduklarını belirtti.

Meslek Komitesi ve SAMİKOP adına seminer çalışmalarını organize eden SAMİKOP Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Sunman ise İşletme Fakültesi yönetimi ile tanıştıktan sonra üniversitenin Sakarya iş dünyasına yönelik büyük fırsatlar sunduğunu gözlemlediğini belirterek, özverili çalışmaları nedeniyle İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Vecdi Can ve ekibine, Uluslararası Ticaret Bölümü öğretim üyeleri ve katılım gösteren öğrencilere teşekkür etti.

Seminer kapsamında Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Sinan Esen’in öncülüğünde Afrika ve Orta Asya Mobilya Pazarı ve Ticaret konularında araştırmalar yapan yüksek lisans ve lisans öğrencileri katılımcılara sunumlarını yaparak, sektör temsilcilerinin sorularını yanıtladılar. Mobilya pazarı hakkında öğrenciler tarafından gerçekleştirilen sunumlar sonrasında, Uluslararası Ticaret Bölümü Araştırma Görevlisi Ayşegül Karataş, Uluslararası Pazarlama Stratejileri, İkincil Verilerle Dış Pazar Araştırması ve proje kapsamında verilecek eğitimler konularında, Behem Stratejik Yönetim ve Dış Ticaret Danışmanlık şirketinden Yaşar Cesur ise İhracat ve Uluslararası pazarlara açılım konusunda devletin sunduğu teşvikler konusunda katılımcıları bilgilendirdiler.

Seminer sonunda İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İşletme Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Adem Akbıyık, proje ile ilgili hedeflerini ve gelecek döneme yönelik planları sektör temsilcileriyle paylaştı. Fakülte bünyesine kazandırdıkları İşletme Enstitüsü ile uluslararası öğrenci alımında iş dünyası ile ortak hareket etmek istediklerini belirten Akbıyık, şunları söyledi: “Sektör ziyaretlerimizde Sakarya’daki firmaların uluslararası pazarlara açılım konusunda destek beklediklerini gözlemleyerek çözüm arayışına girdik. Türkiye’nin alanında en aktif ve başarılı bölümü olan Uluslararası Ticaret Bölümümüzün UPEP Projesi ile üniversitemizde eğitim gören yabancı öğrencilerimize Sakarya’daki firmalarımızda staj imkânı sunarak yabancı dil başta olmak üzere uluslararası ticaret alanında hali hazırda destek vermekteyiz. SATSO 26. Komite ve Mobilya İmalatçıları Sektörü ile başlangıcını yaptığımız bu projemiz ile Afrika ve Orta Asya bölgesinden üniversitemize gelen öğrencilerimizi uluslararası ticaret alanında eğiterek, firmalarımız adına pazar araştırmaları ve işbirlikleri yapmak adına çalışmalara teşvik ediyoruz. Sektör temsilcilerinin sunduğu imkânlarla sorumluluğunu aldıkları ülke pazarını araştıran ve yerinde inceleyen öğrencilerimiz, firmalarımızın talep ettikleri pazar bilgilerini rapor olarak sunacak ve uygun görülen işbirlikleri için aracı rolü üstlenecekler. Şuan için mobilya sektörü ile başladığımız çalışmalar, konu ile ilgilenen ve fakültemize başvuruda bulunan diğer sektörlere yönelik olarak da gerçekleştirilecektir. Amacımız, Sakarya’da faaliyet gösteren firmalarımızın talep ettiği ülkelerden nitelikli öğrencileri bünyemize katarak, bölümleri fark etmeksizin onları eğitimleri boyunca ticaret ve girişimcilik alanında da yetiştirerek, firmalarımızın teşvikleriyle birer uluslararası pazar elçisine dönüştürmektir. Bu kapsamda Sakarya’da konuya ilgi duyan firmalarımızı ve sektör temsilcilerimizi İşletme Fakültemize bekliyoruz.”

Toplantı karşılıklı görüş alışverişinin ardından son buldu.


Okunma Sayısı: 986



Yazdır

 

 DİĞER HABERLER





















Üye Giriş Paneli
E-posta:    
Şifre:       
Şifremi unutum
Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
 
Köşe Yazıları
Yararlı Linkler